Allt du behöver veta om badtunnor

20 oktober 2022
Camilla Holmgren

editorial

Badtunnor har blivit allt mer populärt de senaste åren, och det är inte svårt att förstå varför. Det finns en mängd fördelar med badtunnor jämfört med andra badalternativ, och det kan vara ett perfekt val för dig som vill unna dig lite extra lyx i badrummet. Hos Topolis kan du köpa denna lyx i form av en badtunna.

I den här artikeln kommer vi att berätta historien bakom badtunnor, ge dig tips om olika typer av badtunnor och hur du väljer rätt badtunna och informera dig om fördelarna med badtunnor så att du kan fatta ett välgrundat beslut om huruvida de är rätt för dig.

Historien bakom badtunnor

De första kända exemplen finns i Japan och Kina. Dessa tidiga badtunnor användes både för bad och medicinska ändamål, och de spreds snabbt till andra delar av Asien och sedan till Europa. Spabadet blev dock inte riktigt populärt i Nordamerika förrän på 1970-talet, då det började dyka upp på mer exklusiva hotell och resorts. På 1980-talet blev bubbelpooler allt mer prisvärda och började dyka upp i fler hem också.

Badtunnor

Olika typer av badtunnor

Det finns två huvudtyper av bubbelpooler: ovan jord och under jord. Spabad ovan jord är billigare och lättare att installera, men de är kanske inte lika hållbara eller snygga som badtunnor under jord. Spabad i marken är mer permanenta, men de kan vara dyrare och svårare att installera.

Så här väljer du rätt badtunna

Det finns några saker du bör tänka på när du väljer en badtunna, till exempel storlek, form, material och funktioner. Du bör också bestämma dig för om du vill ha ett bubbelbadkar ovan jord eller under jord. När du har övervägt alla dessa faktorer kan du begränsa dina val och hitta den perfekta badtunna för dina behov.

Fördelar med badtunnor

Det finns många fördelar med badtunnor, t.ex. förbättrad cirkulation, lindring av smärta och stelhet samt minskad stress och ångest. Spabadet kan också hjälpa dig att slappna av och få en god natts sömn. Dessutom kan bubbelpooler vara ett utmärkt sätt att umgås med vänner eller familj.

Fler nyheter