De olika typerna av kepsar och varför du bör bära dem

28 oktober 2022
Helen Johansson

editorial

Välj rätt keps för rätt tillfälle

Vi vet alla att kepsar är ett bra sätt att hålla solen borta från våra ögon, men visste du att det finns olika typer av kepsar för olika tillfällen? I det här blogginlägget tar vi en titt på de olika typerna av kepsar och när du bör bära dem. Fortsätt läsa för att lära dig mer!

image

Några vanliga kepsmodeller

1. Baseballkepsar. Baseballkepsar är den mest populära typen av mössa och kan bäras vid alla tillfällen. De är vanligtvis tillverkade av bomull eller polyester och har en böjd brätte. baseballkepsar bärs vanligtvis med avslappnade kläder som jeans eller shorts.

2. Truckerkepsar. Truckerkepsar är en typ av baseballkeps som har en nätbaksida och en bred brätte. De bärs vanligtvis av jordbrukare, lastbilschaufförer och byggnadsarbetare.

3. Newsboy-kepsar. Newsboy-kepsar liknar basebollmössor men har en kortare brätte och är ofta tillverkade av ull eller tweed. De bärs vanligen av män och kvinnor över 40 år i formella kläder som kostymer eller klänningar.

4. Kepsar. Beanies är en typ av keps som vanligtvis är tillverkad av ull och täcker hela huvudet. De kan bäras av både män och kvinnor och är utmärkta för att hålla huvudet varmt i kallt väder.

5. Cowboykepsar Cowboykepsar är en typ av bredbrättad hatt som vanligtvis är tillverkad av halm eller filt. De bärs vanligen av cowboys och ranchägare men kan också bäras som mode.

6. Fedororor. Fedoror är en typ av mjuk hatt med bred brätte som vanligtvis är tillverkad av ull eller pälsfilt. De bärs vanligtvis av män men kan även bäras av kvinnor som en del av en vintageinspirerad outfit.

Som du kan se finns det många olika typer av kepsar som både män och kvinnor kan bära för både funktion och mode . Nästa gång du går ut och köper en ny keps, ha det här blogginlägget i åtanke så att du kan hitta den perfekta kepsen för dig ! Tack för att du läste!

Fler nyheter